Wszystkie bestsellery
  • Banner

PI-NUTS Pasta z prażonych migdałów 100% 250g

100% pasta migdałowa. Naturalna, bez konserwantów.

33,90 zł
Brutto
Ilość
Produkt dostępny

: 1 Przedmiot
  Zamów przed 11:00

dostawa w tym samym dniu!

  Składając zamówienie

możesz wybrać godzinę dostawy

  Masz pytanie dotyczące tego produktu?

Zadzwoń do nas: 507 507 620

Opis

Znana ze swoich prozdrowotnych właściwości pasta migdałowa może być pysznym dodatkiem do codziennej diety. Zawiera w sobie wiele cennych składników odżywczych, które wzmacniają organizm. Mało migdałowe posiada również dużą dawkę tłuszczów omega-3 i wspomaga układ trawienny, zwiększając liczbę dobrych bakterii w organizmie.

Składniki pasty migdałowej Pi-nuts

Pasta migdałowa (inaczej masło migdałowe) to produkt, który powstaje wyłącznie z migdałów (100%).

Produkcja pasty migdałowej

Pasta migdałowa (inaczej masło migdałowe) powstaje w wyniku ścierania oraz mielenia orzechów migdała. Nie zawiera żadnych dodatków, konserwantów ani substancji dodatkowych.

Wartości odżywcze i kalorie w 100 gramach masła migdałowego

Wartość energetyczna:

2551 kJ / 617 kcal

Tłuszcze [g]

52,80

w tym kwasy tłuszczowe nasycone [g]

4,0

Węglowodany [g]

7,5

w tym cukry [g]

4,9

Białko [g]

22,1

Błonnik [g]

11,8

Sól [mg]

10

Przechowywanie pasty migdałowej / masła migdałowego

Pasta migdałowa może zawierać śladowe ilości alergenów: orzeszki ziemne, nasiona sezamu, orzechy.
Masło migdałowe należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Chronić przed działaniami promieni słonecznych.
Wymieszać przed użyciem. Rozwarstwienie się produktu jest naturalnym zjawiskiem. Nie stosujemy w produkcie żadnych emulgatorów, aby móc zaproponować Państwu w pełni naturalny produkt.

Mało migdałowe to produkt wyprodukowany w Polsce.

Stosowanie masła migdałowego

Masło migdałowe to nieodłączny element diety dla osób, które prowadzą zdrowy tryb życia, wegetarian, ale również osób, którzy są na diecie białkowej – oraz tych, którzy nie mogą oprzeć się jej smaku.

Pastę migdałową możemy wykorzystywać na słodko oraz słono. Sprawdzi się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, koktajli, śniadaniowych owsianek i naleśników. To także zdrowsza alternatywa dla masła czy margaryny.

4 zalety, jakie posiada masło migdałowe

  • Świetne źródło witaminy E, witaminy B2 oraz miedzi.

  • Bogate w zdrowe tłuszcze błonnik i białko.

  • Wysoki poziom magnezu wpływa pozytywnie na ciśnienie krwi.

  • Pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu.

Dlaczego warto spożywać masło migdałowe?

Masło migdałowe doskonale nadaje się do użycia w kuchni jako dodatek w domowych wypiekach, ciastkach oraz w puddingach. Pasta migdałowa zawiera w sobie dużą ilość błonnika, antyoksydantów, wapnia oraz fosforu. Stabilizuje poziom cukru we krwi oraz pomaga w utrzymaniu stałej wagi. Masło migdałowe wpływa korzystnie na pracę mózgu, pamięć oraz koncentrację.

Szczegóły produktu
1 Przedmiot
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Pasta migdałowa Olej z Natury 350g

(0)

Migdały nazywa się królami wśród orzechów. Nie bez przyczyny - to jedne z najzdrowszych orzechów na świecie, a przyrządzone z nich masło to sprzymierzeniec Twojego serca, mózgu i sylwetki. Opakowanie zawiera 350g produktu.

Cena 36,00 zł
Więcej
Produkt dostępny

Pasta pistacjowa Olej z Natury 350g

(0)

Czy wiesz, że… spośród wszystkich orzechów to właśnie pistacje zawierają najwięcej błonnika? Dzięki temu przyrządzone z nich masło doskonale reguluje metabolizm, będąc tym samym wielkim sprzymierzeńcem osób dbających o linię. Opakowanie zawiera 350g produktu.

Cena 69,90 zł
Więcej
Produkt dostępny
chat Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku